fbpx

Suport

Pe toata durata derularii contractului de leasing, ne puteti scrie oricand despre asteptarile si sugestiile dumneavoastra la adresa: callcenter@idealeasing.ro sau puteti comunica in timp real cu noi prin intermediul serviciului de Call Center / 021 204 44 44.

021 204 44 44

De asemenea, nu uitati de contul personalizat disponibil pe toata perioada de derulare a contractului My::Idea, pe care il puteti accesa utilizând user-ul şi parola personalizate si unde puteti afla info despre:

 • facturi şi notificari disponibile în 24 ore de la emitere
 • situaţia plăţilor, scadenţar
 • numărul de rate şi valoarea reziduală
 • formulare uzuale specifice: împuternicire ieşire din ţară, cerere RAR etc.

Solicitare finanțare

Pentru obtinerea unei oferte de leasing va rugam sa transmiteti un e-mail pe adresa vanzari@idealeasing.ro care sa contina solicitarea si datele dumneavoastra de contact sau sa accesati sectiunea „Finanțare” pe site-ul www.idealeasing.ro. Va vom raspunde in cel mai scurt timp.

Semnatura electronica calificata

Semnatura electronica calificata este un sistem prin care clientii pot semna contractul de leasing rapid, intr-o forma moderna, fiind nevoie doar de prezenta virtuala a ambelor parti. Tot procesul de semnare/identificare dureaza appx 15 minute si presupune doar ca partile semnatare sa fie in fata unui smartphone/computer cu camera video, logat la internet, iar clientul sa aiba la indemana un act de identitate (CI).
Clientul primeste in prima faza un link cu documentatia contractuala, link pe care il poate studia si dupa confirmare, primeste linkul pentru identificare video, necesara semnarii/dobindirii contractului cu semnatura electronica calificata. Semnatura electronica calificata este emisa conform Regulamentului UE nr. 910/2014 (eIDAS).

Start facturare/emitere notificari de plata

Data de facturare aferenta contractului de leasing ramane nemodificata: 05 sau 20 ale lunii in functie de data emiterii primei facturi pentru incasarea primei rate de leasing; termenul scadent al facturilor aferente incasarii ratelor de leasing si primelor de asigurare este de 14 zile, calculate incepand cu ziua urmatoare emiterii facturii; la scadenta sumele facturate trebuie sa se evidentieze in conturile mentionate pe facturi. Facturile emise sunt transmise lunar si in format electronic utilizatorilor inregistrati cu adrese de e-mail in baza de date a IDEA LEASING.

Inmatriculare

In intervalul de valabilitate a autorizatiei de circulatie provizorie, care poate fi de maxim 90 de zile de la data livrarii autovehiculului, este foarte important sa ne transmiteti fisa de inmatriculare, vizata de „Directia impozite si taxe locale” din cadrul Primariei pe a carei raza teritoriala aveti domiciliul sau sediul social. In cazul in care pana in acest moment nu ati intrat in posesia acesteia, va rugam sa ne sesizati imediat pe adresa de e-mail callcenter@idealeasing.ro.

In cazul autovehiculelor SH, impreuna cu fisa de inmatriculare, urmeaza sa primiti instructiuni detaliate aferente procesului de inmatriculare.

Imediat dupa inmatriculare vi se transmit printr-un serviciu de curierat rapid placutele de inmatriculare si urmatoarele documente: certificat de inmatriculare in original (talon), RCA in original si cartea de identitate a vehiculului in copie „conform cu originalul”.

Situatie facturi/incasari

In orice moment ne puteti solicita la adresa de e-mail callcenter@idealeasing.ro sau la numarul 021 204 44 44 o Fisa de Cont continand toate facturile si incasarile aferente contului dumneavoastra. Daca exista discrepante intre evidentele dumneavoastra si inregistrarile prezente in Fisa de Cont, va stam la dispozitie pentru lamuriri.

Facturi nereceptionate

Pentru a avea acces in orice moment, la orice informatie legata de contul dumneavoastra de client si pentru a primi facturile in format electronic pe toata perioada de derulare a contractului, va recomandam sa va inregistrati cu o adresa de e-mail in baza noastra de date la incheierea contractului de leasing. Daca doriti un duplicat al unei facturi, cu adresa de email folosita ptr inregistrare va rugam sa accesati modulul My::Idea pe site-ul www.idealeasing.ro sau ne puteti transmite o cerere la numarul 021 204 44 44 sau pe adresa de e-mail callcenter@idealeasing.ro; cererea dumneavoastra va fi onorata imediat;

Pierdere/retinere certificat inmatriculare

Va rugam sa transmiteti pe adresa de e-mail callcenter@idealeasing.ro, in atentia departament Logistica, o cerere completata cu datele de identificare ale utilizatorului si o copie a talonului, in cazul in care acesta nu v-a fost retinut; vom da curs solicitarii dumneavoastra in cel mai scurt timp.

Imputernicire dauna

Pentru a ne putea reprezenta in relatia cu Asiguratorul, va rugam sa ne transmiteti pe adresa de e-mail callcenter@idealeasing.ro sau la numarul 021 204 44 44  o copie a Certificatului de inmatriculare a autovehicului si o adresa in care sa ne precizati data evenimentului si Asiguratorul ales pentru deschiderea dosarului de dauna. Va puteti genera si online imputernicirile dorite, cu conditia ca platile sa fie efectuate in scadenta.

Imputernicire iesire din tara

Daca doriti sa calatoriti in strainatate cu autoturismul pe perioada derularii contractului de leasing, aveti nevoie de o imputernicire din partea Idea Leasing. Pentru a intra in posesia formularului tip, il puteti descarca din sectiunea My Idea sau ne puteti transmite un e-mail cu datele de identificare ale utilizatorului pe adresa callcenter@idealeasing.ro. Asteptam formularul completat conform instructiunilor incluse. Va informam de asemenea ca pentru a obtine imediat imputernicirea este necesar ca platile efectuate de dumneavoastra in baza contractului de leasing/ asigurare sa fie la zi.

Cesiunea contractului

Pentru a transfera contractul de leasing catre un alt utilizator, va punem la dispozitie, setul de documente necesare, formularele tipizate si conditiile in care acest demers poate fi concretizat sau ne puteti transmite o cerere pe adresa de e-mail derularecontracte@idealeasing.ro; Formularele tipizate le puteti descarca de mai jos, din sectiunea „Documente necesare”.

Solutii flexibile de plata prin Moratoriu Privat

Idea Leasing IFN S.A, in calitate de membra in ALB Romania, a aderat Moratoriu Privat  (non-legislativ) elaborat de ALB  in scopul sprijinirii clientilor institutiilor financiare nebancare, in contextul pandemiei de Coronavirus COVID-19.

Moratoriul Privat permite aplicarea unor solutii flexibile de suspendare la plata menite sa faciliteze in mod real o traiectorie profitabila de activitate pentru toti factorii implicate.

Detalii despre posibilitatea utilizarii solutiilor oferite de Moratoriul Privat de catre clientii Ide Leasing IFN S.A. puteti afla trimitandu-ne un email  la callcenter@idealeasing.ro.

Plati aniticipate

Daca doriti sa modificati conditiile contractului de leasing prin “ACHITARE DE RATE IN AVANS”sau“ACHITARE INTEGRALA”, tot ce aveti de facut este sa ne transmiteti o cerere la adresa de e-mail: callcenter@idealeasing.ro. Veti primi in maxim 2 zile, un calcul informativ conform solicitarii exprimate.

Actualizare coordonate de identificare

Orice modificare a datelor Utilizatorului (atat in cazul persoanelor fizice cat si juridice) trebuie comunicata printr-o adresa scrisa insotita de o copie a documentului ce atesta modificarea, la numarul 021 204 44 44 sau la adresa de e-mail callcenter@idealeasing.ro

Documente necesare

Finalizarea contractului de leasing se poate face :

 • la expirarea perioadei contractuale
 • inainte de expirarea perioadei contractuale

Inmatricularea autoturismului

Dupa ce ati achitat facturile emise pentru incasarea ultimei rate de leasing / asigurare, a valorii reziduale, si a cheltuielilor aferente inchiderii contractului, va vom pune la dispozitie setul de acte necesare inmatricularii autovehiculului impreuna cu instructiunile aferente. Va rugam sa va asigurati ca certificatul de inmatriculare este semnat de catre IDEA Leasing; Acest lucru se poate realiza in mai putin de 1 min. la orice sediu IDEA Leasing din Romania, intre orele .

Transfer proprietate

Daca sediul / domiciliul dumneavoastra se afla in Bucuresti, ne putem ocupa de transcrierea dreptului de proprietate si inmatricularea pe numele dumneavoastra. In masura in care doriti sa optati pentru un astfel de serviciu, va rugam sa ne adresati o solicitare expresa la numerele oficiale de telefon: 021 204 44 00 sau 021 204 44 44.

Documente necesare

Cedare contract din cont

Daca doriti sa cedati contractul pe care il detineti la Idea leasing, accesati contul de client, printr-un click aici, unde in meniul din partea stanga veti regasi link –ul pentru trimiterea solicitarii catre Idea Leasing a contractului selectat

Preluare de la un utilizator Idea::Leasing

Daca doriti sa preluati un contract de la un utilizator Idea Leasing – trimiteti un email la adresa derularecontracte@idealeasing.ro. In acest scop va rugam sa trimiteti completate urmatoarele formulare, cu mentiunea in subiect: PRELUARE CONTRACT + nume firma Utilizator Cedent

Documente necesare

Ne dorim sa imbunatatim continuu serviciile catre clientii nostri, asa ca e important sa cunoastem motivele unor eventuale reclamatii din partea dumneavoastra.

Pentru Idea Leasing, reclamatia reprezinta manifestarea de catre client a insatisfactiei in legatura cu discrepanta dintre expectantele sau cerintele acestuia si prestatiile Idea Leasing, clientul considerand ca expectantele sau cerintele sale nu au fost indeplinite sau nu au fost indeplinite in mod corespunzator de catre Idea Leasing.

Receptionarea unei reclamatii se poate face prin intermediul urmatoarelor canale de comunicare:

Scris:

 • adresa de e-mail dedicata clientilor nostri callcenter@idealeasing.ro
 • prin corespondenta / curier / Posta la adresa:
  Sos Bucuresti-Ploiesti, Nr.19-21, Sector 1, Cod postal 01414, Bucuresti

Verbal:

 • Telefonic la 021 204 44 44
 • Chat instant
 • Face to face la sediile / filialele

Raspunsul la reclamatia dumneavoastra va fi transmis / expediat in termen de maxim 30 zile calendaristice de la data inregistrarii sesizarii in evidentele Idea Leasing.

Va multumim!

Call Now Button