fbpx

RCA

In multe cazuri, despagubirile pentru pagubele pe care le provoci ca sofer se pot ridica la sume considerabile, de care nu dispui in acel moment, dar pe care trebuie sa le platesti. Cu asigurarea RCA poti actiona responsabil in orice moment societatile cu care Idea::Broker colaboreaza, platind pentru prejudiciile pe care le-ai cauzat, fie ca este vorba de pagube materiale sau de vatamari corporale.

Polita RCA reprezinta asigurarea de raspundere civila obligatorie, care iti ofera protectie pentru prejudiciile de care tu sau persoanele cuprinse in asigurare puteti raspunde la un moment dat, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule pe teritoriul Romaniei.

Despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care acestea nu au fost despagubite de asigurat, pentru:

 • vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;
 • pagube materiale;
 • pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat;
 • cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Polita de asigurare RCA – include si documentul Carte Verde – este valabila pe:

 • teritoriul Romaniei;
 • teritoriul statele membre ale Spatiului Economic European, precum si Elvetia, Andora si Croatia;
 • teritoriul statelor in care nu exista birou national si care leaga direct doua tari membre.

Limitele de despagubire acordate pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin norme de Autoritatea de Supraveghere Financiara, la urmatoarele valori:

 • pentru pagube materiale 1.220.000 EUR;
 • pentru vatamari corporale si deces 6.070.000 EUR.

Limitele de despagubire acordate pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul vehiculului si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectivei tari si cel prevazut in polita de asigurare.

Cu asigurarea RCA in orice moment poti actiona responsabil, societatile cu care IdeaBroker colaboreaza platind pentru prejudiciile pe care le-ai cauzat, fie ca este vorba de pagube materiale sau de vatamari corporale.

Colaboram cu principalele societati de asigurare din Romania, misiunea Idea Broker de a oferi solutii de asigurare complete si respectarea angamentelor fata de clientii si partenerii sai.

Prin prisma experientei noastre, analizam si comparam produsele de asigurare/RCA existente si conditiile de asigurare aplicabile acestora pentru a identifica aspectele ce trebuie avute in vedere in cazulfiecarui client in parte, in scopul imbunatatirii protectiei obtinute prin asigurare. Dupa emiterea politei, vom expedia gratuit documentele de asigurare la o adresa mentionata de catre tine, fara a mai fi necesar ca tu sa te deplasezi in acest sens.

De asemenea, pe toata perioada de derulare a contractului aveti la dispozitie un cont de client, My::Idea, pe care il puteti accesa utilizând user-ul şi parola personalizate şi veţi afla detalii privind contractul dumneavoastră de asigurare:

 • facturi şi deconturi disponibile în 24 ore de la emitere
 • situaţia plăţilor, scadenţar

Pentru mai multe detalii si consultanta pentru incheierea unei asigurari prin IDEA BROKER te rugam sa ne scrii la adresa de e-mail asigurari@ideabroker.ro, iar noi te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Prin IDEA BROKER ai posibilitatea de a alege cea mai avantajoasa oferta pentru polita de asigurare RCA.

Ce se intampla daca circulati fara RCA valabil?

Daca sunteti proprietar de vehicul si nu incheiati asigurarea obligatorie RCA sau nu o mentineti in valabilitate in mod continuu, prin plata primelor de asigurare, savarsiti o contraventie si, prin urmare, sunteti pasibil de amenda de la 1000 RON la 2000 RON, retinerea certificatului de inmatriculare si placutelor de inmatriculare/inregistrare, pana la prezentarea documentului privind incheierea asigurarii-contraventie care se constata de catre personalul Politiei.

In plus, in situatia in care provocati un accident si nu detineti o asigurare RCA valabila, persoana pe care ati prejudiciat-o este indreptatita sa solicite despagubiri fie direct de la dvs. (pe cale amiabila sau urmare a unei decizii judecatoresti), fie indirect, incepand din 2005, apeland la Fondul de protectie a victimelor strazii (care are dreptul sa recupereze de la dvs. despagubirea platita tertului pe care l-ati pagubit).

Call Now Button